Som världens största branschorganisation för professionellt utbildade coacher, skapar ICFs varumärke omedelbar trovärdighet för sina medlemmar.

För att ansöka om medlemskap behöver du genomgått en av ICF ackrediterad utbildning om minst 60 timmar samt förbinda dig att tillämpa ICF:s etiska riktlinjer.
Du behöver lösa medlemskap i ICF global (coachingfederation.org) för att bli medlem i ICF Sverige, mer info om detta och annat kan du läsa mer om nedan.

0
Antal medlemmar globalt (April 2021)

I ditt medlemskap får du:

 • Tillgång till ICF varumärke som stärker din trovärdighet som coach.
 • Möjlighet att marknadsföra dig som coach på hemsidan, sök coach.
 • Möjlighet att delta i fortbildningsevent (via Zoom) som uppfyller kraven på Continuing Coach Education Units (CCEU) som du som coach behöver för att förnya din certifiering vart tredje år. *
 • Rabatt på certifieringskostnaden motsvarande 200 USD för certifiering samt 100 USD när du skall omcertifera dig.
 • Tillgång till svenska coachcirklar där du får feedback på din coaching från en annan coach, i utvecklande syfte. **
 • Professionellt stöd i frågor relaterade coaching, etiska dilemman och andra frågor som kan uppstå i ditt yrke som coach.
 • Tillgång till verktyg och mallar.
 • Tillgång till inspelade fortbildningsevent.
 • Ingå i ett nätverk med andra coacher och tillgång till medlemsforum.
 • Rabatter hos globala och lokala partners.

* Värde ca 3 400 SEK (ink moms), beräknat på att du som medlem deltar i 8 fortbildningsevent per år, (ej medlem betalar 433 SEK / fortbildningsevent)
** Värde ca 1 200 SEK (ink moms), beräknat på att du som medlem deltar i 2 coachcirklar per år, (ej medlem betalar 621 SEK för att delta i en coachcirkel)

Medlemsåret

Medlemsåret sträcker sig från 1 april till 31 mars. Du betalar din första medlemsavgift enbart för de månader som återstår av medlemsåret. Om du betalar medlemsavgiften under januari, februari eller mars, betalar du för månaderna fram till 1 april plus ett helt års medlemskap, dvs ända fram till 31 mars året därpå.

Medlemsavgiften

Den årliga medlemsavgiften för den globala organisationen är 245 USD och för ICF Sverige 187 USD. Notera att medlemskapet för både den globala och Sverige betalas samtidigt och i USD. Medlemskapet blir aktivt så snart betalningen är genomförd och är personligt och kan inte överlåtas till annan person.

Så här blir du ICF-medlem i Sverige och globalt

För att bli medlem i ICF Sverige behöver du även vara medlem i den globala organisationen ICF global (coachingfederation.org) med säte i USA. Det är den globala ICF-organisationen som praktiskt hanterar ditt medlemskap och inbetalningar för både ditt globala såväl som svenska medlemskap. För att säkerställa att du blir medlem i ICF Sverige behöver du aktivt välja till Chapter Sweden när du ansöker om medlemskap på den globala ICF hemsidan.  Här följer 3 enkla steg för att bli medlem:

 1. Ansök om ICF medlemskap genom att klicka på knappen nedan “Bli Medlem”.
 2. Fyll i dina uppgifter (kryssa i ICF Sweden som ditt lokala Chapter) och betala medlemsavgifterna med ditt konto/kreditkort. Du får då direkt ett mail i retur med kvitto samt inloggningsuppgifter till coachfederation.org där du kan skapa din globala coachprofil och få tillgång till alla globala medlemsförmåner.
 3. Mejla ditt kvitto till eva.pettersson@coachingfederation.se och ange om om du vill få ett momskvitto på ditt svenska medlemskap. Du kommer få ett mail i retur med dina inloggningsuppgifter och instruktioner om hur du gör för att registrera din profil och göra dig sökbar som coach på ICF Sveriges hemsida “sök coach”. Du får även direkt tillgång till medlemsmaterial på den Svenska hemsidan i inloggat läge. OBS! Notera att det inte är samma inloggningsuppgifter till ICF Sveriges hemsida som till Globala då det är helt separata system!

Välkommen som medlem i ICF Sverige och ICF Global!

Frågor och svar

FRÅGA: Jag är ny medlem, men har inte fått några inloggningsuppgifter till den svenska hemsidan.
SVAR:
Det finns tyvärr ingen koppling mellan den globala sidan och den svenska sidan vilket gör att det tar lite tid innan vi uppmärksammats på att du är ny medlem.
Vill du snabba på processen, hör av dig till eva.pettersson@coachingfederation.se

FRÅGA: Jag hittar inte mina inloggningsuppgifter
SVAR:
Du har fått ett mail från eva.pettersson@coachingfederation.se med dina inloggningsuppgifter. Om du inte hittar dem, skicka ett mail till Eva så hjälper hon dig.

FRÅGA: Jag syns inte under “Sök coach” på den svenska hemsidan
SVAR: För att du ska synas i sökresultatet måste du själv logga in på hemsidan och uppdatera din profil. Du uppdaterar din profil genom att logga in på www.icfsverige.se, du kommer då se en turkos menyrad. Klicka på “Min profil” samt knappen “Redigera” för att uppdatera/redigera din coachprofil. Lägg till/ändra den informationen som du önskar. För att spara ändringarna klickar du på knappen “Spara ändringar” längst ner under fälten. (Säkerställa att din profil är uppdaterad med rätt information och profilbild. Ett tips är att du använder samma text och bild som du gör på din hemsida, LinkedIn mm för enhetlig marknadsföring och igenkänning).

FRÅGA: Jag har glömt mitt lösenord
SVAR: Klicka på “Glömt lösenord” under inloggningsrutan och skriv in ditt användarnamn eller epost så får du automatiskt ett nytt.

FRÅGA: Jag skriver rätt användarnamn och lösenord men kommer ändå inte in
SVAR: Prova att logga in i en annan webbläsare eller rensa historik och cookies i din nuvarande webbläsare. Om det inte löser problemet, kontakta eva.pettersson@coachingfederation.se

Fler frågor och svar finner du på coachingfederation.org och skulle du inte hitta svaren där, är du välkommen att kontakta oss via kontaktformuläret.